Gasfles lekt in caravan

(Foto’s/video) Door kordaat optreden van campinggasten en de brandweer is dinsdagavond een potentiële gasexplosie voorkomen.

Rond 22.15 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een gaslek op natuurcamping Wega in Weert. Campinggasten hadden bij een caravan een gaslucht waargenomen. De eigenaar van de kleine caravan was op dat moment niet aanwezig.

De campinggasten ontkoppelde de caravan van het elektriciteitsnet en waarschuwden de brandweer. En dat was maar goed ook. Er werd een gaslucht waargenomen in de caravan en vermoedelijk hadden een of twee gasflessen gelekt.

De brandweerlieden wisten met gereedschap toegang te krijgen tot de caravan en de gasflessen te verwijderen. Daarna werd de caravan geventileerd.

Vermoedelijk is door het warme weer overdruk ontstaan in de gasflessen. Daardoor is het gas gaan lekken. Dankzij het kordate optreden van de campinggasten en de brandweer is er verder niks ernstigs gebeurd.

Video via Youtube

https://youtu.be/8HxotQymI08