Levende standbeelden in Thorn

Thorn – (Foto’s/video) In Thorn vond op eerste Piksterdag het evenement ‘ToonBeeld’ plaats. Een evenement met levende standbeelden dat uit heinde en verre bezoekers naar het witte stadje trok. Dit jaar was er een speciale rol weggelegd voor het Weerter Stadsgilde.

Ook dit jaar was de organisatie er weer in geslaagd om de mooiste beelden uit de verre omtrek te selecteren. ToonBeeld Thorn was weer een feest voor jong en oud. Bezoekers konden een muntje in het bakje bij het beeld gooien. Vervolgens was het een verrassing welke act het beeld ging uitvoeren.

De Stadsschutte Sinte Catharina 1480 uit Weert kreeg dit jaar een bijzondere rol tijdens het levende standbeeldenfestival. De schutters stonden als ‘tableau vivant’ opgesteld en liepen door de straatjes wat mooie fotomomentjes voor de bezoekers opleverden.

De gemoedelijke sfeer, het mooie weer, de vrolijke bezoekers en de historische straatjes vormden ook dit jaar samen de perfecte ambiance. Bekijk een sfeerimpressie.

Video via Youtube

https://youtu.be/f0Jv_6tXUl0