Turnster Anouck Kemkens naar de top

Ingestuurd foto: Anouck Kemkens

Turnster Anouck Kemkens uit Weert heeft op zaterdag 15 en zondag 16 juni laten zien dat het Limburgse jeugdturnen weer aansluiting heeft gevonden met de top van Nederland.

De 11 jarige turnster, lid van Jan van Weert, trainend bij het Regionaal Talentencentrum (RTC) Limburg heeft zaterdag een prachtige prestatie geleverd. Zij behaalde een negende plek in de meerkampfinale in de categorie pupillen 2, N1. Op zondag mocht zij deelnemen aan de toestelfinale brug en kreeg daar zelfs de bronzen medaille omgehangen! Met een prachtige brugoefening liet zij 5 andere finalisten achter zich.

Anouck traint sinds een paar jaar bij het RTC Limburg. Hier werkt zij dankzij de steun van de provincie Limburg heel hard om haar dromen te kunnen waarmaken, namelijk om ooit een olympische turnster te worden! De vele uren training per week zijn het voor Anouck meer dan waard. Kortom, een talent voor de toekomst in de mooie turnsport.

X