Komende vrijdag 5 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse braderie in de Weerter binnenstad. De braderie van Weert is al 45 jaar een begrip en de huidige organisatie viert haar 15e editie.

In de winkelstraten en op de pleinen in het centrum staan tientallen marktkramen opgesteld waar de marktkooplui hun producten en diensten aanbieden. Het ideale moment om dat zomerse jurkje of nieuwe gadget te scoren. Natuurlijk is er ook genoeg aanbod om de inwendige mens te verwennen.

Naast lokale ondernemers en verenigingen doen ook landelijke ketens mee met de braderie waaronder de Hema, Vila, Steps, Jack & Jones, Vero Moda, Witteveen en Jeans Centre. Veel marktkooplui komen van buiten Weert en dat maakt de braderie uniek.

Diegenen die klaar zijn met shoppen kunnen lekker vertoeven op de terrassen die ook tijdens de braderie staan opgesteld. De braderie duurt van 11.00 tot 19.00 uur. Maar opgepast, op = op.

Nacht van de braderie

Na de braderie gaat het feest in de binnenstad gewoon door tijdens de ‘Nacht van de Braderie’. Diverse horecagelegenheden hebben gezorgd voor live muziek zoals Theater de Huiskamer, Café de Harmonie, ’t Swaentje en SooS / De Gruyter / Oude Markt / Weerter Bazaar. Natuurlijk kun je ook bij alle andere horecazaken terecht om lekker te ontspannen op het terras.