Maatregelen vanwege hitte

Het warme weer heeft een aantal organisaties doen besluiten maatregelen te nemen. Zo worden er openingstijden aangepast en rijden er minder treinen.

De gemeente Weert besloot vanochtend om de openingstijden van de milieustraat aan te passen. Vanwege de warmte heeft de milieustraat op vrijdag 26 juli en zaterdag 27 juli gewijzigde openingstijden. Je kunt dan van 9.00 uur tot 13.00 uur terecht.

Ook bij BeekCwartier is een hitteprotocol ingesteld. Als het weerbericht van Buienradar aangeeft dat de temperatuur boven de 34 graden komt, dan is BeekCwartier vanaf 13:00 uur gesloten.

Daarnaast hebben diverse horecazaken op hun Facebookpagina vermeld staan dat ze eerder sluiten of verkoelende maatregelen hebben getroffen. Dus als je vanavond zin hebt om een hapje te gaan eten, check via social media of het restaurant open is of misschien wel een koude traktatie voor je klaar heeft staan.

Treinverkeer

Vanwege beperkingen in de materieelinzet van de NS rijden er vandaag de hele dag minder treinen van en naar Weert. Je dient rekening te houden met een extra reistijd van circa 15 minuten, zo meldt de NS. En wie van plan is om op de Belgische trein in Hamont te stappen zal ook een alternatief moeten zoeken. Vandaag rijden er geen treinen van en naar Hamont.

Verkoeling

Zoek je verkoeling dan kun je terecht op de bekende zwemadressen in Weert. Ook kun je onderweg gebruik maken van diverse water-tappunten zoals op het St. Raphaelpad, de Laarderschans, op het Stationsplein en bij het natuur- en milieucentrum aan de Geurtsvenweg. En heb je geen zin hebt om buiten te zitten, kun je ook nog altijd naar de Gotcha! bioscoop gaan. Daar worden de zalen gekoeld door de airco.

Bekijk de actuele vertrektijden van NS-station Weert

https://www.ns.nl/stationsinformatie/wt/weert