(Foto’s) Maandagochtend is de nieuwe naam van de basisschool in het Weerter kerkdorp Swartbroek onthuld.

De onthulling vond plaats bij de ingang van de school aan de Bertiliastraat. Hier werd door de schooldirecteur, de heer Caris, samen met twee leerlingen de nieuwe naam en het logo onthuld. Basisschool St. Laurentius zal nu verder gaan onder de naam ‘Basisschool Swartbroek’.

Naast een nieuwe naam en logo ging ook de nieuwe website online: www.bs-swartbroek.nl.

3 REACTIES

  1. Het mag weer wat kosten, en waarom? Mag er soms geen “sint” meer in de naam staan? Dan zullen binnenkort ook veel straat- en plaatsnamen moeten worden gewijzigd.

  2. Geloof heeft een veel te grote rol in onze maatschappij. Het feit dat er in een gat als Swartbroek [of andere micro dorpen] wel een uit de kluiten gewassen kerk staat maar geen winkel, postkantoor of wat dan ook, is een kwalijk iets.

    Dus begin je met uit faseren. Oude besjes zullen niet om willen, daarom starten met de jeugd.

Comments are closed.