Update 15.16u – Tot grote spijt van de Bospop-organisatie heeft Sting zojuist bekend gemaakt dat hij helaas nog niet voldoende is hersteld en zijn show op Bospop op doktersadvies moeten afgelasten.

Hieronder het volledig statement van het management van Sting.
We regret to announce that Sting’s appearance at Bospop tonight will be cancelled. Sting is on the mend but still ailing from a viral throat infection and has been advised by his doctor again not to perform at tonight’s concert. He sincerely regrets disappointing or causing any inconvenience to the fans and is looking forward to returning to the Netherlands to perform as soon as he can.

Nile Rodgers & CHIC zal vanavond de Bospop zondag op een feestelijke manier afsluiten. De organisatie van Bospop wenst Sting een spoedig herstel toe.

Het aangepaste tijdschema voor vandaag vind je op de website: www.bospop.nl.

Update

In een extra ingelaste persconferentie lichtte de organisatie van Bospop het besluit van Sting toe. Bospop was tot vanmiddag er vanuit gegaan dat Sting gewoon zou optreden. De crew van Sting was al aanwezig op het Bospop-terrein.

Iets na het middaguur werd bekend dat Sting toch niet kon optreden. Dit besluit kwam nadat de dokter een laatste medische controle had uitgevoerd. De virusinfectie in de keel van de zanger was nog niet volledig verdwenen.

De annulering was een grote schok voor de organisatie. Ook de sfeer bij de bezoekers was terneergeslagen. Het was de tweede artiest die verstek liet gaan. Voor Snow Patrol wist de Bospop-organisatie nog een mooie vervanger (Toto) te regelen. Maar het tijdsbestek om voor Sting een gelijkwaardige vervanger te regelen was er niet. Daarom is er in overleg met de andere artiesten een nieuw tijdschema opgesteld.

6 REACTIES

 1. Als een top artiest op het laatste moment afzegt……..is dat een behoorlijke finacieele meevaller voor de ….organisatie..!!!

 2. Wat heb je toch tegen het bospop festival, ik heb nu al een paar negatieve reacties gelezen en deze proeft ook als negatief.
  Ben jij soms een of andere “ouwe griebus” die omdat jij het niks vind die andere 60k> mensen gek zijn ongeletterd of thuis niks te zeggen hebben.
  Ik zal je wat nieuws vertellen er zijn veel mensen die de hele week hard werken om in het weekend te doen waar ze plezier aan beleven.
  Je moet geen knorven in een bies zoeken.

 3. 100.000 mensen 100 euro betaald voor een optreden van STING om vervolgens met een goedkope band komen . . Financieel heel goed ! Maar natuurlijk ook heel heel heel jammer voor het publiek ! ! Zou dit niet op een andere manier op te lossen zijn geweest dat vraag ik me af . . ? ??

  jammer voor de bosPOP organisatie en vrijwilligers en crew en fans !! ! ! !! ! ! !

Comments are closed.