Update 15.16u – Tot grote spijt van de Bospop-organisatie heeft Sting zojuist bekend gemaakt dat hij helaas nog niet voldoende is hersteld en zijn show op Bospop op doktersadvies moeten afgelasten.

Hieronder het volledig statement van het management van Sting.
We regret to announce that Sting’s appearance at Bospop tonight will be cancelled. Sting is on the mend but still ailing from a viral throat infection and has been advised by his doctor again not to perform at tonight’s concert. He sincerely regrets disappointing or causing any inconvenience to the fans and is looking forward to returning to the Netherlands to perform as soon as he can.

Nile Rodgers & CHIC zal vanavond de Bospop zondag op een feestelijke manier afsluiten. De organisatie van Bospop wenst Sting een spoedig herstel toe.

Het aangepaste tijdschema voor vandaag vind je op de website: www.bospop.nl.

Update

In een extra ingelaste persconferentie lichtte de organisatie van Bospop het besluit van Sting toe. Bospop was tot vanmiddag er vanuit gegaan dat Sting gewoon zou optreden. De crew van Sting was al aanwezig op het Bospop-terrein.

Iets na het middaguur werd bekend dat Sting toch niet kon optreden. Dit besluit kwam nadat de dokter een laatste medische controle had uitgevoerd. De virusinfectie in de keel van de zanger was nog niet volledig verdwenen.

De annulering was een grote schok voor de organisatie. Ook de sfeer bij de bezoekers was terneergeslagen. Het was de tweede artiest die verstek liet gaan. Voor Snow Patrol wist de Bospop-organisatie nog een mooie vervanger (Toto) te regelen. Maar het tijdsbestek om voor Sting een gelijkwaardige vervanger te regelen was er niet. Daarom is er in overleg met de andere artiesten een nieuw tijdschema opgesteld.