Summercolleges bij de bieb Weert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd
Imaginative Reading

Deze zomervakantie kun je in de kindercolleges bij Bibliocenter Weert van alles te weten komen over allerlei onderwerpen. Kinderen van 7 tot en 12 jaar kunnen op vier donderdagochtenden van 10.30 tot 11.30 uur meedoen aan workshops van Mad Science. Zij bieden in meer dan twintig landen educatief en uitdagend science onderwijs aan.

Over welke onderwerpen?
18 juli Chemische reactie, experimenteren en ervaren hoe het zit met de kleinste deeltjes atomen en moleculen. 25 juli de Glow Show over licht. 1 augustus alles over Beweging en 8 augustus Droog IJstijd, een coole workshop over bevriezen en verdampen. Meedoen kost € 7,50 per ochtend. De workshops zijn bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250. Aanmelden via de www.bibliocenter/agenda

18 juli Chemische reactie: van molecuul tot muffin

Alles om ons heen is opgebouwd uit atomen en moleculen. Zelfs dingen die je niet kan zien, maar alleen kan voelen, zoals lucht. Dit college staat vol experimenten, zoals modelmoleculen bouwen, het formaat van een atoom ontdekken, chemische reacties veroorzaken en een chemische muffin ‘bakken’. Kortom, aan de slag als scheikundige in de dop.

25 juli Glow Show in een lichtflits

Hoe onze omgeving er uitziet in wit licht, zoals zonlicht, dat weten we wel. Maar ziet alles om ons heen er ook nog zo uit, wanneer je er met gekleurd licht op schijnt? Hoe verandert je waarneming in ander licht, hoe werkt glow-in-the-dark en hoe kun je je eigen schaduw vangen? Heb je je wel eens afgevraagd of er een alternatief is voor de ouderwetse zaklamp? Ga aan de slag met luminol en andere chemicaliën om een chemische zaklamp te maken.

1 augustus Beweging

Je bent de hele dag in beweging, zelfs als je slaapt. De aarde waar je op woont draait rond, je bloed stroomt door je lichaam en je ademt in en uit.
Omdat wijzelf en alles om ons heen volop in beweging zijn, onderzoeken we tijdens deze workshop de vier soorten beweging die we kunnen onderscheiden. Zo komt de roterende beweging aan bod tijdens het bouwen van een tandwielconstructie en testen we welke knikker de langste lineaire beweging kan afleggen in een knikkerbaan.

8 augustus Droog IJstijd

De coolste workshop ooit. 79 graden onder nul om precies te zijn. Daar is een heel speciale stof voor nodig, bevroren koolstofdioxide. Leer over smelten, bevriezen, verdampen en sublimeren en ontdek hoe de speciale effecten van droog ijs worden gebruikt bij griezelfilms of spectaculaire optredens op een podium.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie