’t Zusje heeft Oelemarkt op het oog

Restaurantketen ’t Zusje heeft het monumentale pand Oelemarkt 10 op het oog om hier een restaurant te beginnen.

In de horecawereld ging al langer het gerucht dat ’t Zusje een vestiging aan de Oelemarkt in Weert wilde openen. Nu is er daadwerkelijk ook een vergunningaanvraag ingediend bij de gemeente Weert.

Het voornemen is om in het Rijksmonument een restaurant te vestigen verdeeld over twee verdiepingen, de begane grond en eerste verdieping. Om dit mogelijk te maken moet eerst de bestemming van het pand worden gewijzigd. Het pand is nu nog aangewezen als kantoorgebouw en dat moet gewijzigd worden naar horeca.

De bedoeling is dat op de begane grond o.a. zo’n 78 zitplaatsen, de keuken, vriezer en koeling worden ondergebracht en op de eerste verdieping zo’n 88 zitplaatsen. De vergunningaanvraag is momenteel in behandeling bij de gemeente Weert. Pas nadat de procedure is doorstaan kan men beginnen met de realisatie van het tapasrestaurant.

Over ’t Zusje

’t Zusje is een tapasrestaurant. Het heeft zo’n 25 filialen verspreid voornamelijk midden Nederland, geëxploiteerd door franchisenemers. Het concept van Brasserie ’t Zusje is gebaseerd op een All-you-can-eat formule. Meer informatie: www.zusje.nl.