Taakstraf na insteken op ex-partner

Dinsdag heeft de Rechtbank Limburg uitspraak gedaan in de zaak met betrekking tot een steekincident dat op 9 april 2018 plaatsvond in Weert.

De rechter veroordeelde de dader voor poging tot doodslag op zijn ex-echtgenote. De dader deed dit door meermalen te steken en te snijden met een aardappelmesje. Aanleiding was een ruzie over de boedelverdeling tussen de dader en het slachtoffer.

De dader ging die bewuste avond naar de woning van zijn ex-partner om te praten over de (in zijn ogen onredelijke) boedelscheiding. Zij ex-partner gaf hem te kennen dat ze hier niet over wilde praten. De verdachte is vervolgens gaan flippen en heeft een aardappelmesje in zijn hand genomen en heeft meerdere malen met zwaaiende bewegingen gestoken en gesneden in de hals, het gelaat, de onderarmen, de buik, het linker oor en de borstkas zijn ex.

Voor deze poging tot doodslag gaf de rechter een taakstraf van 180 uur en gevangenisstraf van 24 maanden voorwaardelijk, met als bijzondere voorwaarden reclasseringstoezicht en ambulante behandeling. De rechter heeft hierbij rekening gehouden dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is omdat hij een autisme verwante stoornis heeft.

Lees de openbare uitspraak via Rechtspraak.nl

https://iwdg.nl/2Yz4dNf