Vrachtwagen met hooibalen in brand

Maarheeze – Update 20.48 – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn zaterdag rond 16.40 uur gealarmeerd voor een vrachtwagenbrand op de snelweg A2 bij Maarheeze.

In de rijrichting van Weert naar Eindhoven waren hooibalen op een vrachtwagen in brand gevlogen. De brand zorgde voor flinke rookontwikkeling die over de kern van Maarheeze trok. Ook de brandweer van Budel en Weert werden gealarmeerd om bijstand te bieden bij het blussen.

De hooibalen werden op de snelweg gelegd om ze te kunnen blussen. Daarvoor moest de snelweg A2 in noordelijke rijrichting worden afgesloten.

Het verkeer dat al in de file stond werd onder begeleiding van de politie terug naar de afrit gestuurd. De snelweg zal in noordelijke rijrichting nog enige tijd zijn afgesloten.

Update 17.19u

De meldkamer heeft nog een extra blusvoertuig gealarmeerd om de omgeving van de A2 te controleren op secundaire brandjes.

Update 17.36u

De brand op de snelweg is onder controle. Met behulp van een kraan dompelen ze het brandende hooi in een met watergevulde container. Ze verwachten nog even bezig te zijn.

Update 20.48iu

Het verkeer moet voorlopig rekening houden met een afgesloten A2 bij Maarheeze. Het blussen van de hooibalen kost een hoop tijd want deze moeten helemaal uit elkaar worden gehaald. Rijkswaterstaat doet een voorzichtige schatting en denkt dat de A2 rond 23.00 uur weer open kan.

Video via Youtube (via Romy van Heel)

https://youtu.be/-Pk3ZKbbNfA

Video bluswerkzaamheden via Youtube

https://youtu.be/Gw1teFW5gco