Brand in bosgebied naast golfbaan

112 Altweerterheide Brandweer Weert Dorpen 1 reactie 1 min. leestijd

(Foto’s/video) Zaterdag is de brandweer rond 16.20 uur gealarmeerd voor een bosbrand in de omgeving van de Laurabosweg.

Golfers die bezig waren met het slaan van een balletje bij Crossmoor roken een brandlucht. Het personeel van het restaurant werd gewaarschuwd. Men ging op onderzoek uit en zag rook opstijgen vanuit het naastgelegen bosgebied.

De brandweerlieden van Stramproy en Weert hadden hun handen vol aan de brandbestrijding. Het vuur werd gedoofd met vuurzwepen en water. Echter was de brandhaard niet goed te bereiken vanwege een omgewaaide boom. Men moet de slangen aan elkaar koppelen om uiteindelijk de brandlocatie nat te kunnen maken.

Het vuur was snel onder controle. De nabluswerkzaamheden hebben nog enige tijd in beslag genomen. De oorzaak van de brand is onbekend. Er heeft een oppervlakte van ongeveer 100 m2 in brand gestaan. Dankzij het alerte en snelle optreden van de oplettende golfers en brandweerlieden is de naastgelegen golfbaan niet in gevaar geweest.

Video via Youtube

https://youtu.be/WR8hIZua60s

[nggallery id=’8246′]

šŸ”” Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

šŸ“° Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie