Stro vat vlam in schuur Ittervoorterweg

(Foto’s/video) De brandweer is zaterdag omstreeks 11.40 uur gealarmeerd voor een brand aan de Ittervoorterweg in Swartbroek.

Bij een schuur was brand ontstaan in een afvalcontainer. De brand was overgeslagen naar de naastgelegen strobalen. Omdat het vuur snel dreigde uit te breiden werd naast de waterwagen van Weert ook de waterwagen van de brandweer Nederweert opgeroepen.

De eigenaar van de schuur en de brandweer wisten de brandende strobalen op tijd naar buiten te krijgen. Daarmee wist men erger te voorkomen. Buiten werden de strobalen geblust. De brand ging gepaard met de nodige rookontwikkeling.

Het gevaar is inmiddels geweken en niemand raakte gewond. De rest van de stro wordt ook nog uit voorzorg uit de schuur gehaald en afgeblust.

Video via Youtube

https://youtu.be/ikygisPYW_k