(Foto’s) Zaterdagmiddag heeft een groep toeristen opgesloten gezeten in de lift van het stadhuis in Weert.

De groep van vier volwassenen en twee kinderen kwam rond 12.30 uur vast te zitten toen de lift naar de parkeerkelder vast liep. Er werd in eerste instantie een storingsmonteur gebeld, maar die moest van ver komen.

Omdat er zich zes personen in een relatief kleine ruimte bevonden werd het al snel erg warm. Ook omdat er twee kleine kinderen bij waren werd besloten om de brandweer te waarschuwen. Bij de kinderen zat de schrik er een beetje in. De inmiddels toegesnelde medewerkers van Stadstoezicht probeerden hen gerust te stellen. Zo werden er, terwijl de brandweer in aantocht was, liedjes gezongen.

De brandweer wist de toeristen snel uit de lift te bevrijden. Men kon er gelukkig nog om lachen en de brandweer kreeg dan ook een dikke handdruk als dank voor de snelle actie. Om van de schrik te bekomen kregen de toeristen een drankje aangeboden door de medewerkers van Stadstoezicht waarna men met een onvergetelijke ervaring weer terugkeerde naar het vakantieadres.

De brandweer heeft de lift uitgeschakeld en de monteur is onderweg om de storing te verhelpen.

3 REACTIES

 1. Het gemeentehuis wordt de nieuwe toeristische trekpleister. Je loopt kans om vaste tafelheer van Pauw en Jinek tegen het lijf te lopen. Daarbij is er spanning en sensatie te beleven in … de lift. Drank zit bij de prijs inbegrepen.

 2. Mevrouw Eva Jinek heeft een tijdje met mijnheer Abraham
  Maarten (Bram) Moszkowicz gelopen en toen hij jarig was kocht ze twee
  stropdassen voor hem.
  Ze zagen elkaar in het weekend en woensdag om de week door
  te zagen.
  Het werd woensdag, welke stropdas zal ik omdoen dacht hij……
  Toen ze de deur opende keek ze hem aan en zei: “Was die
  andere stropdas niet goed!

Comments are closed.