13 jaar Happy (én Lucky) Hardrock

Foto: The Dirty Denims Door: Willem Wouterse

Vrijdag 27 september viert de Happy Hardrock band The Dirty Denims het 13-jarig bestaan. Zangeres Mirjam is blij dit te kunnen vieren in De Bosuil: “Daar waar het voor mijn gevoel allemaal begon”. Ze nemen voor deze speciale gelegenheid de Zweedse rock ‘n roll band Grande Royale mee, die deze avond op hun beurt weer een geheel eigen jubileum vieren: het allereerste optreden in Nederland. Zaal open: 20.00 uur. Entree: 5 euro.

The Dirty Denims zijn na 13 jaar nog steeds erg actief, zelfs meer dan ooit. Ze speelden o.a. op Lowlands, Zwarte Cross en Bospop en speelden supportshows bij o.a. Slash, Golden Earring, Extreme, Cheap Trick en Steel Panther. Met het nummer ’24-7-365′ werden ze 3FM Serious Talent, speelden ze in De Wereld Draait Door en haalden ze de soundtrack van de Zweedse én Belgische Comedy Central. Het nummer “Back With A Bang!” staat op een compilatie-cd bij Classic Rock magazine UK (oplage 70.000 stuks wereldwijd).

Lucky 13

“13 jaar rock ‘n roll heeft ons zeker geen ongeluk gebracht”, aldus zangeres Mirjam Sieben. “Het tegenovergestelde is zelfs waar: het is iets waar ik echt dolgelukkig van word. Natuurlijk vooral van het optreden zelf en de interactie met het publiek, maar ook van de zakelijke kant zoals het boeken van optredens en de marketing. Happy Hardrock is een kreet die we ooit ‘zomaar’ hebben bedacht, maar achteraf gezien vat die in essentie gewoon écht heel erg goed samen wat we doen: onszelf én andere rockers blij maken. Dat zie je ook terug aan de vriendelijke gezichten in het publiek. Het is zo gaaf om zo’n impact te kunnen maken op mensen, al is het maar tijdelijk. Dat ze hun sores even vergeten en vrolijk worden. Daar doen we het allemaal voor.”

Terug naar de roots

Mirjam is geboren in Weert en getogen in Nederweert. Haar eerste band Jilt ontstond in De Bosuil, waar ze wekelijks repeteerden en een aantal van de eerste optredens hebben gegeven. In 2006 vonden de eerste optredens van The Dirty Denims plaats, toen nog voornamelijk in de buurt van Weert en omgeving. “Als ik terug kom in De Bosuil, dan voelt dat echt als teruggaan naar de roots”, aldus de zangeres. Inmiddels spelen ze door het hele land, maar ook in Duitsland en België. Hardrock gecombineerd met rock ‘n roll, powerpop en een vleugje punkrock en het klinkt als AC/DC, KISS, Joan Jett, Ramones en The Donnas. Live zijn deze dames en heren op hun best; een energiek spektakel van een band die plezier uitstraalt, oog heeft voor het publiek en zichzelf vooral niet te serieus neemt.

Grande Royale

Je kunt deze avond ook genieten van de Zweedse band Grande Royale. Zij zijn geïnspireerd door de rock scene van de vroege 70’s in Detroit en de 90’s in Scandinavië, gemixt met hier en daar wat vintage pop. Ze spelen met hun energieke, strakke live show met als grote inspiratiebron The Hellacopters vooral veel in Zweden, Verenigd Koningrijk, Duitsland en Zuid-Europa, en nu voor het allereerst in Nederland!

Meer informatie: www.debosuil.nl, www.thedirtydenims.nl en www.granderoyaleofficial.com.