(Foto’s) Vrijdagochtend hebben de hulpdiensten weer een oefening gehouden op de kermis in Weert.

Dit jaar vond de grote oefening plaats op het Bassin. Er werden een drietal scenario’s nagebootst bij de Cake Walk (Jimmy) en de achtbaan Spinning Coaster. Een casus betrof een brand in een aggregaat bij de attracties. De tweede casus was een brand bij de Cake Walk waarbij de brandende koelkast door kortsluiting moest worden geblust en 36 kinderen geëvacueerd moesten worden. Tijdens de evacuatie kwam een kind met een voet vast te zitten. Aan de brandweer de taak om haar te bevrijden en over te dragen aan het aanwezige ambulancepersoneel.

Ook de ladderwagen werd ingezet voor de oefening. Bij de Spinning Coaster was het scenario dat een karretje was vastgelopen en de slachtoffers bevrijd moesten worden.