Klimaatdag bij het NMC

(Foto’s) Het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man stond zondag in het teken van het klimaat. Gedupeerde Provincie Limburg, Carla Brugman, en wethouder Van den Heuvel van de gemeente Weert waren aanwezig bij de opening van de tentoonstelling ‘Held van de Aarde’.

De tentoonstelling Held van de Aarde is ontworpen en samengesteld door enthousiaste en deskundige vrijwilligers van het Natuur- en Milieucentrum. Met aansprekende teksten, foto’s, kaarten en doe-activiteiten worden verschillende duurzaamheidsthema’s inzichtelijk gemaakt. De eerste vier thema’s zijn nu klaar: biodiversiteit, vermesting, grondgebruik en klimaatverandering.

Aansluitend aan de opening vond de gezinsactiviteit Klimaatdag “Wat ’n Weer” plaats met verschillende informatietafels over het klimaat en tips om de gevolgen van de klimaatverandering in je eigen omgeving tegen te gaan. De kinderen konden proefjes doen over het weer, broeikaseffect, waterabsorptie en groene energie.

Bekijk een sfeerimpressie.

[nggallery id=’8337′]