Nederweert – De EHBO vereniging Nederweert organiseert diverse cursussen voor jeugd en voor volwassenen. Alle cursussen worden gegeven door eigen kaderinstructeurs en jeugdleiders en voldoen aan de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

Cursussen en herhalingslessen worden volgens het competentiemodel gegeven zodat de kwaliteit gewaarborgd is. Alle cursussen en opleidingen leiden tot een certficaat of diploma. Naast de reguliere cursussen verzorgt de vereniging ook maatwerkcursussen en specifieke cursussen. Nadere informatie over cursusdata, de inhoud van de cursussen en de prijzen kunt u aanvragen bij de afdeling opleidingen: [email protected]

Jeugdcursussen

Voor de jeugd van 11 tot 16 jaar worden er begin volgend jaar een jeugdcursus verzorgd. De kinderen worden via de basisschool en andere persmogelijkheden benaderd. De kosten bedragen € 20,00. De Ajeugdcursus start op woensdag 8 januari 2020.

Volwassenen

Vanaf het 16e jaar kan iedereen een volledige EHBO-cursus volgen. Bij voldoende deelname wordt er een cursus gegeven. De lesavonden duren van 20:00 – 22:15 uur. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt de cursist het zogenaamde Eenheidsdiploma EHBO. De cursist kan zich daarna als lid aanmelden bij de EHBO vereniging, maar dat is niet verplicht. Het diploma is 2 jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van herhalingslessen of het afleggen van een competentietest na 2 jaar. Zowel de herhalingslessen als ook de competentietesten worden door de EHBO vereniging van Nederweert verzorgd.

De cursus kost € 175,00 incl. examenkosten, administratiekosten en cursusmateriaal. De cursus start op woensdag 30 oktober 2019 en zal eindigen op woensdag 5 maart 2020.

AED cursus

Ook dit jaar start er weer een reanimatie/AED cursus. Deelname is alleen mogelijk voor personen vanaf 16 jaar. De cursus bestaat uit 2 lesavonden (19:30 – 22:15 uur) en kost € 35,00 incl. certificaat en lesmateriaal. Er zijn cursussen op 14 en 21 november 2019 en 17 en 24 maart 2020.

AED Herhalingsles voor niet EHBO-ers

Er zijn 2 herhalingslessen voor AED en wel op donderdag 26 september 2019 en dinsdag 7 april 2020. Alle cursussen worden gegeven in gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert. Aanmelden voor een cursus kan eenvoudig via de website www.ehbonederweert.nl/cursus.