Oefening Korps Mariniers in Weert

Foto (archief): oefening militairen in Weert

Op dinsdag 10 september vindt er een militaire oefening plaats in Weert. Het betreft een eindoefening van het Korps Mariniers. Weert is voor het eerst een ‘tussenstop’ tijdens deze oefening. De militairen lopen in een aantal dagen van de Limburgse grotten in de richting van Rotterdam.

Route door Weert

In de nacht van maandag 9 september op dinsdag 10 september worden de militairen gedropt in de Laurabossen. In de ochtenduren lopen zij te voet via de Kazernelaan, Louis Regoutstraat, Stationsstraat en Langstraat naar het politiebureau. In de binnenstad oefenen zij hun patrouillevaardigheden. De militairen lopen gewapend, maar houden zich vooral bezig met het controleren van de omgeving. Na de middag patrouilleren de militairen via het Bassin en Oude Suffolkweg richting bedrijventerrein De Kempen. Vanuit daar gaan ze naar het militair oefenterrein op de Boshoverheide. Daarbij wordt ook een Chinook legerhelikopter ingezet.

Geen hinder voor de omgeving

Bewoners, ondernemers en bezoekers van de binnenstad ervaren geen hinder van de oefening. Bij vragen zijn de militairen gewoon aanspreekbaar.