Ospel – (Foto’s/video) In M.F.A. Haaze-Hoof te Ospel vond vrijdagavond de feestelijke opening plaats van de foto- en filmtentoonstelling over 75 jaar bevrijding. De tentoonstelling werd georganiseerd door de Wapenbroeders afdeling Ospel. Dit is een vereniging van oud-militairen die herdenkingen in stand houdt en de onderlinge band van oudgedienden bevordert.

De opening werd begeleid door drumband St. Odilia Ospeldijk. Voorzitter dhr. Arie van der Lee heette het publiek welkom waarna een toespraak van de nieuwe burgemeester van Nederweert, Birgit op de Laak plaatsvond. Aanwezig waren genodigden van de Amerikaanse ambassade en het volledig Bondsbestuur van de Wapenbroeders. Sjef Geuns was de ceremoniemeester.

Na de opening werd een film afgespeeld waarin kinderen van de basisschool oorlogsverhalen voorlezen bij monumenten in Nederweert. De burgemeester van Nederweert kreeg tevens een speciale herdenkingsmunt overhandigd. Op deze munt staat het wapen van de Bond van Wapenbroeders en ‘Bond van Wapenbroeders Ospel 40 jaar’ en aan de andere zijde ’75 jaar bevrijding’.

Video via Youtube

https://youtu.be/a_nUZGFZtKc