Recordpoging bloembommen in Weert

Foto: eerder dit jaar werden er ook al bloembommen gedropt in Weert

Op dinsdag 10 september doen kinderen van kinderdagverblijf Waterwereld en peuteropvang Dolfijn in Weert, geholpen door wethouder Geert Gabriëls, mee aan een landelijke recordpoging om 100.000 bloembommen te maken en te verspreiden. Het resultaat: een explosie van bloemen in Weert in het voorjaar van 2020 en dus heel veel voedsel voor de wilde bijen.

De recordpoging is een initiatief van Humankind, de grootste niet-commerciële organisatie in kinderopvang en
ontwikkeling. Het is de afsluiting van het project ZZZoem!. Dit project is in juni gestart om de wilde bij te redden en is een samenwerking met Nederland Zoemt.

Tijdens ZZZoem! zijn bij alle locaties van Humankind speels educatieve activiteiten geboden aan kinderen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar. Te denken valt aan bijenhotels maken, bijen observeren en koken met honing. Ter afsluiting verspreiden de kinderen bij kinderdagverblijf Waterwereld en peuteropvang Dolfijn op 10 september tientallen zelfgemaakte bloembommen, samen met wethouder Geert Gabriëls, beleidsmedewerker Werner Mentens en stadsecoloog Renata Bruinsma. Bloembommen zijn ballen gemaakt van tuinaarde en speciale klei, waarin bloemenzaadjes zijn verwerkt.

Liefde voor de wereld

Met ZZZoem! onderschrijft Humankind haar focus op natuurbeleving en -bewustwording bij kinderen. Liefde en respect voor de natuur begint bij natuurbeleving. Met het natuurbewustzijn groeit bij de kinderen ook de behoefte om in actie te komen. Deze recordpoging is in hun ogen een ontzettend leuke, maar tegelijkertijd bloedserieuze zaak, broodnodig voor de wilde bij.