Aanleg voetpad Tungeler Dorpsstraat

Maandag 4 november start de aanleg van een voetpad op de Tungeler Dorpsstraat. Het voetpad wordt aangelegd van het Stapershofpad tot in de Tungelersteeg (bushalte aan de Maaseikerweg). Tegelijkertijd wordt het asfalt op de rijbaan in dat deel vernieuwd en wordt er een asfaltdrempel aangelegd. De werkzaamheden duren tot 22 november.

Aanleg voetpad

Het voetpad wordt aangelegd aan de oneven zijde van de Tungeler Dorpsstraat. Daarmee wordt er een verbinding gelegd tussen het dorp en de bushalte aan de Maaseikerweg. Wethouder Martijn van den Heuvel: ‘Het is belangrijk om een goede verbinding te hebben tussen het dorp en de bushalte. Inwoners kunnen nu via het voetpad op een veilige manier naar de bushalte lopen. Deze wens stond ook in ons Programma 2018-2022. Het is fijn dat deze nu wordt gerealiseerd’.

Nieuw asfalt en verkeersdrempel

Tegelijkertijd met de aanleg van het voetpad wordt ook het asfalt van het wegdek vernieuwd. De verkeersdrempel die er nu ligt wordt vervangen voor een asfaltdrempel die als ’30 km/uur drempel’ wordt uitgevoerd.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de Kemperveldweg. De aanliggende woningen blijven voor bewoners bereikbaar. Tijdens het aanbrengen van het asfalt op 21 en 22 november wordt de weg wel helemaal afgesloten. Bewoners met vragen over de werkzaamheden of de afsluiting kunnen contact opnemen met uitvoerder Pascal Meeuwis van Kessels Wegenbouw en Bestratingen via 06-15639501.