Bewoners gered na woningbrand

(Foto’s/video) – Update 15.42u – De brandweer is dinsdagmiddag gealarmeerd voor een woningbrand aan De Groenling in Weert.

In een appartement op de eerste verdieping was brand uitgebroken. De bewoners wisten zichzelf in veiligheid te brengen. De brandweer wist hen door middel van een ladderwagen van het balkon af te halen. Ook wisten ze een hond uit de woning te redden.

De bewoners zijn ter plaatse nagekeken in een ambulance. De toestand van de hond is ernstig. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse en heeft de brand inmiddels onder controle.

Update 15.42u

De brand was ontstaan op een kinderkamer. Daar stond een elektrische kinderauto. Deze kinderauto hing aan de oplader en hier is kortsluiting ontstaan met een flinke brand tot gevolg. Bij de brand was sprake van flinke rookontwikkeling.

De bewoners zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis omdat ze mogelijk rook hebben ingeademd. Op het moment dat de brand uitbrak waren er geen kinderen aanwezig in de woning. In een andere kamer was wel nog een hond aanwezig in een hondenbench. De hond is helaas te komen overlijden. De dierenambulance heeft de hond opgehaald.

Video via Youtube

https://youtu.be/ejXi6hIRC9Q

[nggallery id=’8534′]