Grote dumping in Bocholt

Foto door: Politie CARMA

Bocholt – Bij de Veldstraat in Bocholt, net over de grens bij Altweerterheide, zijn meer dan 400 vaten met drugsafval gedumpt. Het gaat om de grootste vondst ooit in de regio, zo meldt de Belgische politie van zone CARMA.

Geen gevaar

Een postbode trof het afval vrijdagochtend omstreeks 7.00 uur aan tijdens zijn ronde en contacteerde de politie. Politie CARMA stelde meteen een veiligheidsperimeter in en voerde de eerste vaststellingen uit. De Belgische brandweer van Noord-Limburg kijkt de vaten na en voert luchtmetingen uit. Uit een aantal gescheurde vaten is vloeistof gelekt, maar er is voorlopig geen gevaar vastgesteld voor de omgeving.

Grootste vondst

Het gaat om 436 vaten van verschillende grootte. De totale inhoud van de vaten kan geteld worden tussen 10.000 en 15.000 liter. Meteen ook de grootste vondst op het grondgebied van de Politiezone CARMA.

Verder onderzoek

Van zodra de omgeving veiliggesteld is door de brandweer, worden een sporenonderzoek en staalname uitgevoerd door het gerechtelijk labo en CRU (Clan Lab Response Unit). Het is momenteel nog niet duidelijk om welke chemische producten het gaat. De federale politie zal verder onderzoek voeren. De Civiele Bescherming zal instaan voor de opruiming.

Anoniem drugsmeldpunt

Het parket in België en de politie maken van de gelegenheid gebruik om het anoniem drugsmeldpunt nogmaals onder de aandacht te brengen. Wie signalen van een dumping of drugslab (indringende geur, … ) opmerkt, kan dit anoniem melden op het nummer + 32 800 20 877.