Handen vol aan dronken fietsster

(Foto’s) De hulpdiensten zijn zondagavond iets voor 19.00 uur gealarmeerd voor een gevallen fietsster op de Ringbaan-Oost in Weert.

Ter hoogte van de rotonde bij winkelcentrum Leuken was een fietsster gevallen en even buiten bewustzijn geraakt. Ze bleek een gezellige middag te hebben gehad en wat alcoholische versnaperingen te hebben genuttigd. Twee andere vrouw ontfermden zich over de vrouw die was gevallen.

Een ambulance kwam ter plaatse. De ambulancebroeders gingen in gesprek met mevrouw die inmiddels weer rechtop stond. De vrouw wilde niet geholpen worden door de ambulancebroeders en vervolgde haar weg. De ambulancebroeders hielden haar nog even tegen om haar te weerhouden om verder te fietsen en te voet verder te gaan.

De ambulancebroeders hielden de vrouw nog even in de gaten en maar goed ook. Even verderop op de Maaslandlaan viel de vrouw weer. De ambulancebroeders besloten om de vrouw toch maar mee te nemen omdat ze niet in staat was om voor zichzelf te zorgen. Echter wilde de vrouw niet mee.

Twee politie-eenheden kwamen ter plaatse om de ambulancedienst bij te staan. De vrouw deed nog een poging om de ambulance ter verlaten maar kalmeerde uiteindelijk waarna ze, in het bijzijn van een agent, naar het ziekenhuis is gebracht. De twee behulpzame vrouwen hebben de fiets veilig gestald.