Op zondagmiddag 3 november vindt de recreatieve turndag van Gym- en turnvereniging Jan van Weert plaats in de mooie turnhal De Kazerne.

Op deze middag laten de recreatieve turnsters en onze allerjongste leden zien wat zij kunnen. Want naast dat Jan van Weert al jaren op zeer hoog niveau deelneemt aan regionale en nationale turnwedstrijden, bieden wij ook veel turn- en beweegplezier voor de recreatieve sporter.

Jan van Weert is vanaf dit seizoen gestart met een nieuwe turnmethodiek, speciaal ontwikkeld voor de recreatieve turnster; het kleurenturnen. Binnen dit systeem wordt op een positieve en heldere manier de motorische ontwikkeling van ieder kind gestimuleerd en gemonitord. Beheers je de bewegingen binnen een kleur, dan mag je aan de slag gaan met de bewegingen binnen de volgende kleur.

Op de recreatieve turndag wordt voor de eerste keer beoordeeld welke bewegingen de recreatieve turnster beheerst binnen haar kleur en of zij wellicht al mag doorstromen naar de volgende kleur. Een spannend moment voor de sporters.

Tijdens de recreatieve turndag kun je ook genieten van een demonstratie van onze ouder-en kindgym groepen. Je ziet de kinderen tussen de 2 en 4 jaar genieten van het samen bewegen en grenzen verleggen met hun papa en mama (of oma en opa).

De dag die om 12.45 uur start, wordt rond 18.00 uur afgesloten met een vriendschappelijke wedstrijd tussen de recreatieve turndames. Wanneer heb jij voor het laatst gedaan, wat jij eigenlijk niet durft?