Lezing over Tiny Houses bij Bibliocenter

Langzaam maar zeker maakt ook Nederland kennis met het fenomeen ‘Tiny Houses’. Mensen creëren graag een leven dat draait om dat wat werkelijk belangrijk is. De charmante kleine huisjes en de minimalistische, milieuvriendelijke lifestyle die erbij hoort maakt iets los bij veel Nederlanders.

Op 27 november van 19.00 tot 21.30 uur kom je bij Bibliocenter Weert alles te weten over het leven in een Tiny House. Kosten voor deze lezing zijn 7.50 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Je vindt Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Aanmelden kan op www.bibliocenter.nl/info/tinyhouses

Marjolein Jonker, Tiny House movement Nederland

Marjolein is de eerste Tiny House bewoonster in Nederland die een legale woonplek voor haar zelfvoorzienende Tiny House heeft verworven. Als oprichter en ambassadeur van stichting Tiny House Nederland zet Marjolein zich in om het wonen in een Tiny House voor meer mensen in Nederland mogelijk te maken. Ze weet met haar lezingen mensen te enthousiasmeren, inspireren en informeren over deze innovatieve woonvorm en groene lifestyle. Er zit een grote boodschap achter het verhaal van de kleine huisjes. Kom en laat je inspireren!

Marian Arts, afdeling Ruimte & Economie van de Gemeente Weert

Marian vertelt over het belang van Tiny Houses, een stukje geschiedenis hierover, wat er al gerealiseerd is en welke nieuwe projecten op stapel staan. In de veranderde maatschappij is er meer aandacht voor o.a. duurzaamheid, energiebesparing en levensloopbestendige woningen. Ook vertelt ze over de pilot met een aantal jongeren die een volledig zelfvoorzienend project met het bouwen van Tiny Houses willen gaan realiseren in de gemeente Weert.

Nederland Leest

In het kader van Nederland Leest wijden we de gehele maand november aan het thema Duurzaamheid. Speciaal daarom zijn Marjolein en Marian deze avond onze gast. Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne.

Waarom het thema Duurzaamheid? In tijden van klimaatverandering en grootschalige milieuvervuiling beseffen we allemaal dat het duurzamer moet. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarover praten we met elkaar. In november. In de grootste leesclub: Nederland Leest. In de meest duurzame ontmoetingsplek: de bibliotheek.