Verzoeknummers tijdens wandeling

Stadsbeiaardier Frank Steijns speelt in oktober verzoeknummers vanuit de Sint Martinustoren. In samenwerking met de Stadgidsen van Weert is in augustus en september al proef gedraaid. Steijns zit ’s zaterdags rond de klok van drieën in de toren om de verzoeknummers telefonisch in ontvangst te nemen.

De Weerter stadsgidsen leiden wekelijks diverse groepen belangstellenden langs de cultuurhistorische hoogtepunten van Weert, waarbij ze o.a. uitleg geven over de Martinustoren en het carillon. Op zaterdagmiddag wordt de rondleiding gecombineerd met een verzoeknummerprogramma voor de deelnemers aan de stadswandeling.

‘Soms zijn de bezoekers dan aanwezig in de tuin van zusters Birgittinessen, soms op de trappen van de oude stadhuis,’ vertelt Steijns, die de stadgidsen uitnodigde naar Maastricht, waar deze combinatie van cultuurhistorie en beiaardconcert al diverse jaren zeer succesvol is. Volgens de beiaardier en stadsgidsen reageren de bezoekers ook in Weert heel positief op deze unieke muzikale surprise. Steijns: ‘Het applaus is boven in de toren te horen.’