Twee auto’s verwoest door brand

112 Algemeen Brandweer Weert Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn in de nacht van woensdag op donderdag rond 0.50 uur gealarmeerd voor een autobrand in Weert.

Op een parkeerplaats bij de splitsing met de Gildestraat / Volderstraat / Weverstraat stonden twee auto’s in lichterlaaie. Naast de brandende auto’s stond ook nog een bestelbus geparkeerd. Deze kon net op tijd worden verplaatst waarmee nog meer ellende werd voorkomen.

Omdat naast de brandende auto’s een grote coniferenhaag stond werd vanuit de meldkamer uit voorzorg opgeschaald naar ‘middel brand’. Dit betekende dat er een tweede tankautospuit ter plaatse kwam.

De brandweerlieden kregen de brand snel onder controle. De auto die het meest hevig brandde werd gedoofd met een blusdeken. De andere auto werd geblust met water. De inzet van de tweede tankautospuit bleek niet noodzakelijk. De haag was bespaard gebleven van de vlammen.

Beide auto’s raakten onherstelbaar beschadigd. Ze worden afgesleept door een berger.

Getuigen gezocht

Brandstichting wordt niet uitgesloten. Heb je toevallig afgelopen nacht iets verdachts gezien? Of heb je meer informatie over de dubbele autobrand? Bel dan met de politie Weert via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Video via Youtube

https://youtu.be/sQnKz1814Vg

[nggallery id=’8492′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie