Weerter Week van de Mantelzorg

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Mantelzorg is van ons allemaal. Je bent het, je wordt het of je hebt er (ooit) een nodig. Zorgen voor een ander is vaak vanzelfsprekend. Toch is het onmisbaar en verdient dit aandacht! Punt Welzijn organiseert daarom de Weerter Week van de Mantelzorg van 4 t/m 12 november. Deze week worden mensen die voor een ander zorgen in het zonnetje gezet met activiteiten, speciale kortingen, informatie en advies.

Vragen over mantelzorg?

Wil je weten hoe een PGB werkt? Wat een mantelzorgmakelaar voor jou kan betekenen? Of heb je vragen over de Wmo? Laat je informeren tijdens verschillende bijeenkomsten.

Theatervoorstellingen

Genieten van voorstellingen kan diverse dagen. Zo kun je op 6 november in theater De Huiskamer naar een voorstelling over hoop, hopeloosheid en wanhoop in de zorg. Theater dat je weet te boeien, maar waar ook gelachen kan worden. En op 12 november kun je naar het Munttheater waar de voorstelling ‘Dementie met een glimlach’ speelt.

Jeugdproms

Een grootse muzikale happening wordt het vrijdag 8 november. Jonge muzikanten vormen met een band een grote muzikale groep. Daarbij komen nog solisten en een jeugdkoor en alle ingrediënten voor een echte ‘night of the proms’ zijn compleet. Een aanrader, met als afterparty Moerepetazie! Harmonie Weert-Zuid en St. Antonius stellen speciaal voor jonge mantelzorgers (tot 25 jaar) kaarten beschikbaar.

Mantelzorgers verrast

Op zaterdag 9 november ontvangen mantelzorgers die door iemand in hun omgeving zijn aangemeld een bloemetje. Voor jongeren die voor iemand zorgen, is er een goodiebag met leuke spullen. Ken je iemand die voor een ander zorgt? Meld hem/haar dan aan. Een dag later, op zondag 10 november, belooft het weer een feestelijke middag te worden bij het promsconcert, met diverse Weerter artiesten.

Kortingskaart

En dit is nog niet alles! Er is ook een kortingskaart voor mantelzorgers met aanbiedingen van Weerter ondernemers. Zo kun je een gratis kopje koffie drinken, korting krijgen op een bosje bloemen of op verschillende lekkernijen.

Dit is slecht een tipje van de sluier! Benieuwd naar het complete programma of meer informatie? Zie www.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie