Bouw lokalen Chipalaschool bijna klaar

(Foto’s) De bouw van de zes lokalen op het terrein van de Chipalaschool in Lilongwe (Malawi) nadert haar voltooiing. Dit schreef directrice Maureen Masa afgelopen week in een WhatsApp aan de Philips van Horne.

Zij stuurde ook een aantal foto’s mee ter illustratie. De ‘Philips’ wordt ook regelmatig op de hoogte gebracht door Weertenaar Jos Kuppens (76), tot voor kort directeur van het Centre for Social Concern in Lilongwe.

De financiering van de bouw is mogelijk gemaakt dankzij een groot aantal acties tijdens het jubileumjaar 2018-2019. De jubilerende Philips van Horne heeft voor dit jubileumproject meer dan 51.000 euro ingezameld. De hulporganisatie Wilde Ganzen heeft ook een substantiële bijdrage geleverd aan dit project.

De school in de krottenwijk Mgona telt maar dan 9000 leerlingen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar. De meeste kinderen krijgen les in de open lucht in klassen variërend van 100 tot 300 leerlingen. De school telt 76 leerkrachten.

Dankzij de steun van de thans 51-jarige Philips van Horne is het aantal klaslokalen nu uitgebreid tot 28. Begin 2020 worden de lokalen officieel in gebruik genomen.