Eerste Tuiny Forest in Magdalenastraat

Algemeen Weert 3 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s/video) Vrijdagochtend is in de Magdalenstraat in Weer de eerste ‘Tuiny Forest’ aangelegd. Een speciaal plantteam bestaande uit vrijwilligers van Wonen Limburg en de gemeente Weert hielp een handje mee.

Recentelijk zijn er 50 Tuiny Forest pakketten uitgereikt aan inwoners van Weert. Uit de 150 aanmeldingen zijn die locaties gekozen waar de meeste winst te behalen valt voor biodiversiteit, klimaatbestendigheid en sociale cohesie. Locaties zoals een voortuin met veel tegels of grind in een buurt met weinig groen, kregen de voorkeur.

Een Tuiny Forest voegt kleur, geur en leven toe aan de tuin. Het resultaat is niet alleen een makkelijk onderhouden minibos. Het draagt ook bij aan verkoeling tijdens hete zomers en voorkomt uitdroging van de grond en wateroverlast bij flinke regenval. Goed voor bijen, vogels én voor de mens! Tuiny Forest is een initatief van IVN.

Video via Youtube

https://youtu.be/0ZyVUUpCI1Y

[nggallery id=’8652′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties