Junior Rangers activiteit in De Peel

Foto via: IVN Limburg

Ospel – Op zaterdagochtend 7 december kunnen jongeren tussen de 12 en 18 jaar op pad met Junior Rangers in Nationaal Park De Groote Peel.

Junior Rangers is een activiteitengroep voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die onder begeleiding van een opgeleide natuurgids maandelijks activiteiten doen in Nationale Parken De Groote Peel en De Meinweg. Elke maand gaan de rangers een zaterochtend tussen 9 en 12 uur op pad. De activiteiten zijn een mix van scoutingactiviteiten en het werk van een boswachter, zoals ontdekkingstochten in het gebied, helpen met tellingen van soorten (roof)vogels en insecten, maar ook meehelpen met beheerwerkzaamheden van de boswachter.

Daarnaast wordt ieder jaar een bezoek gebracht aan een andere Nationaal Park in Nederland en gaan de Junior Rangers op kamp samen met jongeren uit andere nationale parken.Junior Rangers is een Europees netwerk van jongeren die onder begeleiding van een opgeleide natuurgids maandelijks activiteiten doen in Nationale Parken in Europa.

Aanmelden kan bij IVN Limburg via www.ivn.nl/JR-7december.