Sinte Merte in de binnenstad

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 1 min. leestijd

Maandag 11 november 2019 organiseert Scouting St. Maarten in het centrum van Weert de jaarlijkse viering van Sinte Merte.

Om 19.00 uur is er in de dekenale stadskerk een korte kinderviering. Tijdens de viering wordt ingegaan op het verhaal rondom Sint Maarten. Nadat alle lampionnen zijn ontstoken trekt er een lampionnenoptocht vanaf de kerk naar het terrein van Scouting St. Maarten aan de Nazarethsteeg.

Net als voorgaande jaren lopen weer heel veel kinderen met hun lampion in de optocht. Sint Maarten die te paard voorop gaat, steekt op het scoutingterrein de grote Sinte Mertehoûp aan. De aanwezigen kunnen op het scoutingterrein gratis genieten van warme chocolademelk, limonade en wafels. Tevens kun je er vers gebakken oliebollen en appelbeignets kopen.

Iedereen is van harte welkom om dit (kinder)feest samen met de scouting te vieren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie