Onderwijsmensen trekken aan de bel

(Foto’s/video) Tientallen leraren en bestuurders van de onderwijsorganisaties Eduqaat en Meerderweert verzamelden zich woensdagochtend bij Markeent op zich voor te bereiden op de landelijke onderwijsstaking die vandaag plaats vindt in Nederland. De medewerkers eisen structurele en geen ad-hoc maatregelen vanuit de landelijke overheid.

Ondanks de toegezegde investering van 460 miljoen vanuit de overheid is toch besloten om te staken door 90% van de scholen in Weert en Nederweert. Landelijk staakten er zo’n 4000 scholen. Blijvende duurzame investeringen die nodig zijn om het onderwijs en om het vak van leerkracht / schoolleider en onderwijsondersteunend personeel weer aantrekkelijk te maken blijven uit. Dat is met het akkoord van vrijdag niet bereikt.

De onderwijsmedewerkers trokken woensdag in Weert samen aan de bel om aan te geven dat het huidige hap-snap beleid niet het beleid is dat zij wensen. Niet voor hunzelf, niet voor de kinderen en hun ouders. Duurzame investeringen zijn nodig om continuïteit in het onderwijs en kwaliteit in het onderwijs te borgen. Onderwijsmensen willen de tools om datgene te doen waar ze toe zijn opgeleid met een loon dat daarbij past.

Om hun boodschap kracht bij te zetten vetrokken de tientallen medewerkers per trein naar Eindhoven om daar de regionale manifestatie bij te wonen.

Video via Youtube

https://youtu.be/Vbb9KycQpnY