Amal geïnstalleerd als nieuwe pastoor

(Foto’s/video) In de Sint Willibrorduskerk van Stramproy is zondag de nieuwe pastoor, Amalraj Arockiam, geinstalleerd. Amal werd namens het Bisdom Roermond geinstalleerd door Deken Franken.

Onder begeleiding van de getuigen pastoor Ivo Krewinkel en pastoor Jan Geilen werd de nieuwe pastoor geinstalleerd. Dit gebeurde onder het toeziend oog van honderden belangstellenden in de kerk. De viering werd muzikaal begeleid door de gezamenlijke kerkkoren van de vier parochies en het Taize koor.

Pastoor Amal legde de ambtseed af nadat de benoemingsbrief werd voorgelezen voor een van de kerkbestuursleden, Wendy Janssen. Overeenkomstig de benoemingsbrief van de bisschop werd de nieuwe pastoor geinstalleerd voor de vier parochies in Altweerterheide, Stramproy, Swartbroek en Tungelroy.

Vanuit de kerkgemeenschap en de Deken kreeg pastoor Amal de symbolen en attributen die bij het pastoorambt uitgereikt.

Video via Youtube

https://youtu.be/pli4QqFpIws