Lichtjes op oorlogsgraven Nederweert

Er is in Nederland een waardevolle traditie ontstaan. Wat ooit op de Canadese begraafplaats in het Overijsselse Holten begon verspreid zich over heel Nederland. Het initiatief van Dick Janssen uit het Friese Burgum om op kerstavond lichtjes te plaatsen bij de graven van omgekomen militairen heeft een opmerkelijke navolging gekregen. In het jaar 2015 werden op 140 oorlogsbegraafplaatsen lichtjes aangestoken vorig jaar waren dat er inmiddels 335.

Honderden mensen zullen dus ook dit jaar weer bezig zijn om lichtjes bij duizenden graven neer te zetten. Uit dankbaarheid voor hen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid, nu meer dan 75 jaar geleden.

Ook op het Nederweert War Cemetary in Nederweert gaan 362 lichtjes branden op kerstavond 24 december. Jong en oud die mee willen helpen om de lichtjes aan te steken kunnen samenkomen op dinsdagavond 24 december 2019 om 19.00 uur voor de ingang van de oorlogsbegraafplaats aan de Monseigneur Kreijelmansstraat.

Burgemeester mevrouw Birgit Op de Laak zal ieders aanwezigheid bijzonder op prijs stellen na een stemmig intro zal zij de eerste kaars aansteken. Een back Piper van doedelzakband Pipers Society Castle d ‘Aldenghoor zal het kaarsen aansteken op gepaste wijze ondersteunen.

Voor meer informatie ga naar: www.lichtjesopoorlogsgraven-nederweert.nl