Man met rollator valt op St. Jobstraat

112 Algemeen Weert 2 reacties 1 min. leestijd

(Foto’s) De hulpdiensten zijn zaterdag omstreeks 18.30 uur gealarmeerd voor een verkeersongeval op de St. Jobstraat in Weert.

Bij de oversteek tussen het winkelcentrum aan het St. Jobplein en de stoep aan de St. Jobstraat was een man met een rollator ten val gekomen. Het ongeval gebeurde nadat een personenauto naderde. De bestuurster wist net op tijd te remmen en daarmee een botsing te voorkomen. Echter schrok de man met de rollator en raakte in onbalans waarna hij viel.

Een ambulance kwam ter plaatse. De man werd medisch gecontroleerd, maar gelukkig was hij verder ongedeerd. De man is opgehaald en naar huis gebracht door bekenden. De bestuurster van de auto kon na een gesprek met de politie en de man haar weg weer vervolgen.

Verkeersveiligheid

Sinds de opening van het nieuwe winkelcentrum in de wijk Leuken is het aantal verkeersbewegingen in de straat flink toegenomen. De verkeersveiligheid van de straat heeft ook de aandacht van de gemeente Weert. De reconstructie van de St. Jobstraat / Rotonde Ringbaan-Oost is in de begroting van 2020 opgenomen.

Ook het verbeteren van de (fiets)oversteek Johan Willem Frisolaan met de Ringbaan Zuid heeft de aandacht.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties