Oplettende buren voorkomen inbraak

Gisteren werd door de politie een Burgernet-bericht verstuurd in Weert. De politie vroeg alert te zijn vanwege een verdachte situatie in omgeving van de Oude Laarderweg in de wijk Molenakker.

De verdachte situatie betrof een inbraakpoging aan de Korbeel. De twee verdachten met een muts op zouden richting de Oude Laarderweg zijn gevlucht. “Highfive voor de buren”, zo meldt de politie Weert via Instagram. Want dankzij de oplettende buren werd de inbraak voorkomen.

De buren hadden het boevengilde gestoord. De politie verstuurde vervolgens een Burgernet-bericht en ging met meerdere eenheden en een surveillancehond op zoek naar de verdachten. Het duo werd echter niet meer aangetroffen.

Wijkagent Sander van politie Weert waarschuwt: “Het zijn donkere dagen en de feestdagen staan voor de deur. Let op elkaar en elkaars woning. Sluit goed af en zorg voor goede verlichting in en rondom de woning”.