Oliebollenloop in beeld

(Foto’s/video) Honderden mensen verzamelden zich dinsdagmiddag in het bungalowpark in Weert. Voor de 16e keer organiseerde Atletiek Vereniging Weert de traditionele oliebollenloop.

Zowel voor de beginners als de ervaren lopers waren er diverse afstanden te lopen. Het stratenparcours is bijzonder snel, getuige de scherpe parcoursrecords. De lopers gingen van start op de Altweerterkapelstraat.

De loop wordt steeds populairder. Bij de eerste editie waren er 70 lopers, een aantal dat gestaag gegroeid is naar meer dan 600 inschrijvingen vorig jaar, met een bijzonder sterk veld van 85 basisscholieren op de kortste afstand, de 1 kilometer. Na afloop stond er voor iedereen een zakje oliebollen klaar.

Video via Youtube

https://youtu.be/KyCDAbNSVoA

[nggallery id=’8831′]