Zwaar ongeval op A2 bij Weert

Update 4.12u – (Foto’s/video) Op de snelweg A2 heeft zondag iets voor middernacht een zwaar ongeval plaatsgevonden.

In de rijrichting van Eindhoven naar Weert waren ter hoogte van de afrit Wildenberg twee personenauto’s tegen elkaar gebotst. Door de hevige klap raakte nog een derde auto betrokken bij het ongeval.

Bij het ongeval raakte een vrouw zwaargewond. Een traumahelikopter landde op de snelweg. Een trauma-arts bood medische bijstand aan het ambulancepersoneel. De brandweer moest met hydraulisch gereedschap een deur wegknippen zodat het slachtoffer veilig uit het wrak gehaald kon worden. De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Gevlucht

De bestuurder van de andere auto sloeg op de vlucht na het ongeval. De politie heeft met meerdere eenheden gezocht in de omgeving van de Wildenberg, maar niemand meer aangetroffen.

Derde auto

Een derde voertuig, met daarin twee inzittenden, raakte betrokken bij het ongeval nadat de twee andere auto’s tegen elkaar waren gebotst. Het oudere echtpaar was ongedeerd gebleven, maar flink geschrokken. Ze werden door de Officier van Dienst Geneeskunde (OvD-G) naar een veilige locatie gebracht. Hun auto had flinke blikschade opgelopen.

Oorzaak

Een team van de VerkeersOngevallen Analyse (VOA) is ingeschakeld om nader onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. Opvallend is dat twee betrokken voertuigen aan de voorkant zeer zwaar beschadigd zijn geraakt. De politie moet de exacte toedracht van het ongeval vaststellen.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen. Heb je het ongeval zien gebeuren en iemand zien weg rennen? Of heb je dashcambeelden? Neem dan contact op met de politie Weert via 0900-8844.

De weg is een aantal uren afgesloten vanwege het politie-onderzoek. Het verkeer wordt via Budel en Maarheeze omgeleid.

Video via Youtube

https://youtu.be/uRBLWg1Vlq8