3e kleuterorkest Harmonie St. Joseph

Ook in het nieuwe jaar start de 140-jarige Harmonie St. Joseph 1880 weer met een kleuterorkest. In de repetities kunnen kinderen van 4 tot 6 jaar op speelse wijze kennismaken met veel instrumenten die ook in een harmonie voorkomen.

Maar ook maken ze daardoor kennis met muziek. Naast dat muziek gewoon leuk is, weet iedereen dat muziek maken goed is voor de ontwikkeling van een kind: veel gebieden in de hersenen worden gelijktijdig geprikkeld en gaan daardoor beter samenwerken. Een reden te meer om aan te sluiten bij het kleuterorkest.

In aanloop naar “Vastelaovundj” is het thema van het kleuterorkest “Carnaval der Dieren”. In dit verhaal komen veel instrumenten aan bod die ook in een harmonie voorkomen. Kinderen maken in het Kleuterorkest op speelse wijze kennis met muziek en muziekinstrumenten, zoals bijvoorbeeld een saxofoon, trompet of klarinet.

Het Kleuterorkest start op woensdag 29 januari en bestaat uit 6 lessen. Het Kleuterorkest repeteert, in het Muziekhuis Weert aan de Schuttebeemd 132, van 16.15 uur tot 17.00 uur. Mieke Douven is weer de “dirigente” van het orkest. Zij heeft veel ervaring met het opleiden van kinderen binnen harmonie St. Joseph 1880. Zo brengt zij al vele jaren kinderen de eerste beginselen van muziekmaken bij in de vorm van blokfluitlessen. Op zaterdag 14 maart zal het Kleuterorkest een einduitvoering geven.

Wil je meedoen: Meld je aan via de website van de harmonie: www.weertharmonie.nl. De kosten van de hele cursus bedragen €35,00