Beveiliger in Lidl supermarkt Weert

Foto: De politie stond in 2019 meermaals bij de Lidl op de stoep

Voor Weert een vreemd gezicht, een beveiliger in een supermarkt. Maar volgens de Lidl is het geen uitzondering.

Sinds een aantal dagen loopt er een beveiliger rond in de Lidl-supermarkt in Weert. Niet geheel verwonderlijk, want het personeel is de afgelopen maanden flink op de proef gesteld. Winkeldiefstallen, opstootjes en zelfs een overvalpoging. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Lidl Nederland heeft daarom besloten om voor Weert een beveiliger in te zetten.

“Veiligheid van onze medewerkers en onze klanten is heel belangrijk voor Lidl en om die reden een continue punt van aandacht. Het inhuren van beveiliging is tegenwoordig in bepaalde winkels geen uitzondering meer, zo ook in Weert.”, aldus een woordvoerster van Lidl Nederland.

Het ziet er naar uit dat het geen tijdelijke, maar een maartregel voor langere tijd betreft.