Ruit eruit vanwege piepende melder

Kelpen-Oler – (Foto’s) De brandweer is maandagavond rond 21.15 uur gealarmeerd voor een meting in Kelpen-Oler.

Buurtbewoners hoorden een rook- / koolmonoxide-melder afgaan in een woning aan de Europastraat. Echter deed er niemand open en dus werden uit voorzorg de hulpdiensten gealarmeerd.

Omdat niemand open deed besloot de brandweer om de deur te forceren. Met een ram werd de ruit van de voordeur ingetikt. Vervolgens kon de brandweer controleren of er eventueel slachtoffers in de woning aanwezig waren.

Uiteindelijk bleek het om loos alarm te gaan. Toen de brandweer de scherven stond op te vegen arriveerden de verbaasde bewoners. Gelukkig was iedereen ongedeerd gebleven. Vermoedelijk is de rook- / koolmonoxide-melder door een technisch defect afgegaan.