Budel – Burgemeester Van Kessel van de gemeente Cranendonck heeft besloten de percelen aan de Mulkstraat 21 en Mulkstraat 21a te Budel tijdelijk te sluiten nadat door de politie in oktober 2019 een hennepkwekerij is aangetroffen.

Tijdelijke sluiting

De percelen zijn van 15 januari 2020 gesloten tot 15 april 2020. De schuur waarin de kwekerij is aangetroffen blijft gesloten tot 15 mei 2020. Tot 15 april 2020 mogen de percelen niet worden betreden. De schuur waarin de kwekerij is aangetroffen mag tot 15 mei 2020 niet worden betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar je drugsoverlast of heb je een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.