Brandweer Ittervoort een feit

Ittervoort – (Foto’s/video) Woensdagavond heeft de ‘samensmelting’ plaatsgevonden van de brandweerposten Hunsel en Thorn. De twee posten zijn nu samengevoegd in het nieuwbouwpand in Ittervoort waar de brandweerlieden vanaf heden zullen uitrukken bij calamiteiten.

Tot vandaag was de brandweer van Hunsel gestationeerd aan de Jacobusstraat en de brandweer van Thorn aan de Oude Trambaan. De gloednieuwe brandweerkazerne vanaf nu operationeel en gevestigd aan de Aziëstraat, op het industrieterrein van Ittervoort.

De nieuwe kazerne is een duurzame kazerne en wordt gekoeld en verwarmd met luchtwarmtepompen. Hierdoor is het uitvoeren van een gasaansluiting overbodig geworden. De benodigde stroom die hiervoor nodig is wordt opgewekt door zonnepanelen.

Er komt nog een officiële opening voor de nieuwe kazerne. Afgelopen avond werd de nieuwe kazerne weliswaar met een kleine ceremonie betrokken. De brandweerlieden vertrokken vanaf hun oude post en kwamen samen in Ittervoort ter hoogte van het kruispunt met de Napoleonsweg. Vanuit daar reden ze samen naar de nieuwe kazerne.

Brandweer Ittervoort is ook te volgen via Facebook: https://www.facebook.com/brwittervoort/.

Video via Youtube

https://youtu.be/c4H127WVtrU