Man dreigde met moord

Foto: een willekeurige lepel

Budel-Schoot / Weert – Een man uit Roermond is dinsdag veroordeeld tot 8 maanden cel omdat hij in Weert agenten had beledigd en bedreigd. Ook had de man elders in Limburg diverse winkeldiefstallen gepleegd.

Agenten van de politie-eenheid Oost-Brabant kregen dinsdag 15 oktober 2019 een melding om naar een woning in Budel‑Schoot te rijden in verband met een agressieve man. De verdachte stond gesignaleerd en was ondertussen staande gehouden. Toen de agenten ter plaatse waren zagen ze dat de verdachte onder invloed was van alcohol en/of drugs. Ook had de verdachte bloed rondom zijn mond.

De agenten brachten de verdachte via Weert naar het cellencomplex in Roermond. Eenmaal op de Ringbaan-Noord zag en hoorde een van de agenten dat de verdachte zijn neus ophaalde en hem in zijn gezicht spuugde. Tijdens het transport hoorden de agenten dat de verdachte meermaals zei: “Ik vermoord jullie! Ik vermoord jullie met een lepel!”, “Kutwouten!”, “Homo’s!”. Vervolgens zei de verdachte: “Jij met je brilletje, ik ga je opzoeken, en als ik jouw gevonden heb steek ik eerst je auto in de fik en dan vermoord ik je!”

De rechtbank achtte bedreiging met enig misdrijf tegen het leven gericht, bedreiging met brandstichting, eenvoudige belediging als strafbare feiten bewezen. Tevens heeft de verdachte ook diverse diefstallen gepleegd waar hij een varkenshaas, scooter, fiets en kleding had buitgemaakt. De verdachte krijgt hier voor alle bewezen strafbare feiten 8 maanden celstraf. Daarnaast moest hij in totaal ruim 2500 euro aan schadevergoedingen betalen aan de benadeelde partijen.

Bekijk de volledige uitspraak

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2020:1017