Herman Brusselmans is één van de bekendste Vlaamse schrijvers en het enfant terrible van de literatuur. Tijdens de Boekenweek 2020 komt hij op 11 maart van 19.30 tot 21.30 uur naar Bibliocenter Weert.

Het thema van de Boekenweek is Rebellen en Dwarsdenkers. Herman is met zijn opvallende verschijning en optreden een perfecte vertegenwoordiger hiervan en daarom bij Bibliocenter Weert te gast.

Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl/herman-brusselmans. De kosten bedragen voor leden 10 euro en voor niet-leden 15 euro.

Eigen werk

Herman Brusselmans leest voor uit eigen werk. Dat kan gaan van fragmenten uit recente of oudere romans tot speciaal voor het podium geschreven verhalen. Een lach en een traan komen aan bod en het juiste woord op de juiste plaats wordt niet geschuwd. De schrijver heeft de bedoeling om het publiek in verwondering, ja zelfs verbijstering, achter te laten. Sommige verhalen zijn autobiografisch, andere fictief, maar telkens staat de zoekende mens centraal, op weg naar het einde of naar ergens anders, en het motto is: rechtdoor via duizend zijwegen.

Interview

Na de pauze zal Brusselmans geïnterviewd worden door Riya Geboers en het publiek kan vragen aan hem stellen. Hij zal antwoorden op alle mogelijke vragen en geen heikel onderwerp uit de weg gaan. De Brusselmans op het podium is de Brusselmans uit z’n boeken, onder het adagium ‘Iedereen is uniek, behalve ik’. En verder: rock-’n-roll is dood maar wij leven nog. In de pauze vindt er een boekenverkoop en signeersessie plaats.

Herman Brusselmans

Zijn spraakmakende stijl en controversiële uitspraken maken hem een markant figuur in de literaire wereld. Zijn goed verkochte oeuvre is zeer omvangrijk en kenmerkt zich door een hoog autobiografisch gehalte van drank, seks, sigaretten en verveling. De personages in zijn romans zijn cynisch, sarcastisch en hebben een inktzwart gevoel voor humor.

Naast romans schreef Brusselmans verhalenbundels en novelles, maar er bestaan ook stripboeken, columnbundels en (kinder)poëzie van zijn hand. Ook werkte Brusselmans voor diverse Vlaamse tijdschriften en is geregeld te zien in Vlaamse en Nederlandse talkshows, onder meer in De Wereld Draait Door (Nederland) en De Slimste Mens Ter Wereld (België).