Kind ziet man met wapen lopen

Update 11.52u – (Foto’s/video) Donderdagmiddag heeft in de wijk Graswinkel een grote politie-actie plaatsgevonden. Er werden onder andere een politie-helikopter en een arrestatieteam ingezet.

Aanleiding was een melding over een mogelijk vuurwapen gevaarlijke man. Een bezorgde moeder had alarm geslagen nadat haar kind een man met een vuurwapen door de wijk had zien lopen. Het kind zag de man met het wapen een woning binnen treden. De politie nam geen risico’s en schakelde een arrestatieteam in om de man uit zijn woning te halen.

Een politiehelikopter die toevallig in de buurt was voor een surveillance in Limburg vloog vanuit Roermond naar Weert om de agenten vanuit de lucht bijstand te bieden. Het arrestatieteam kon de verdachte uiteindelijk zonder problemen uit de woning halen.

De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Update: direct betrokkenen melden dat de man weer vrij is. Het zou gaan om een vergissing.

Update 11.52 uur

In de woning is geen vuurwapen aangetroffen. Maar de melding die werd gedaan bij de politie was zo concreet en serieus dat de politie deze ook uiterst serieus nam. De politie heeft als taak de veiligheid te borgen en signalen van gevaar serieus te nemen. Alle risico’s moeten worden uitgesloten.

Video via Youtube

https://youtu.be/3o0-oWALXWQ

[nggallery id=’8967′]