Op 15 februari a.s. zal Edwin Briels een avond verzorgen in “de Zaal” in Stramproy over het leven en werken in Myanmar en zijn reis naar Stramproy.

Edwin is een “geboren Zoatmaal” en vertrok 15 jaar geleden naar Myanmar, het voormalige Birma. Momenteel is hij directeur van Khiri Travel, een reisorganisatie die authentieke reizen door het land verzorgt met grote inzet van de lokale bevolking.

In de zomer van 2019 maakte Edwin zijn droomreis: per auto, over land, van Myanmar naar zijn ouders in Stramproy over een afstand van 17.500 kilometer. Het eerste deel van de avond zal gaan over deze reis en de belevenissen. Edwin volgde de oude zijderoute Marco Polo, vanuit Myanmar door India, Nepal, Tibet, Xinjang (het autonome deel van West-China waar de Oeigoeren wonen), Kirgistan, Tajikistan naar Oezbekistan. Via de Kaspische Zee naar Azerbeidzjan, Georgië, Turkije en de Balkan naar Nederland. Hij vertelt over het voorbereiden van de route, prepareren van de auto, aanvragen van visa en zijn reisgenoten en wat hij er zelf van heeft opgestoken. Met prachtige en unieke foto`s beleef je de reis zelf.

Na de pauze legt Edwin uit waarom hij naar Myanmar verhuisde. In 2000 kreeg hij een vaste baan en misschien zou hij wel een paar jaar blijven. Hij ging aan het werk bij een internet service provider, daarna in de bouw en een project met heteluchtballonnen. Acht jaar geleden startte hij een Khiri Travel kantoor in Myanmar gericht op duurzaam werken en waarbij de lokale bevolking de kans krijgt iets op te bouwen in de geboortestreek. Hij kreeg opdrachten van BBC`s Top Gear, Discovery, maar ook van Erica Terpstra en Floortje Dessing. Ook verzorgde hij het verblijf van Koningin Maxima tijdens haar bezoek aan Myanmar. Net gerealiseerd is de LaLay Lodge aan het strand bij de Golf van Bengalen, waar de lokale bevolking een hoofdrol speelt bij de exploitatie.

Wat heeft Edwin in Stramproy geleerd wat hij in Myanmar toepast? Interessante vraag… hierop en op alle andere vragen uit de zaal zul je een antwoord krijgen. Een belooft een geweldige avond te worden waarbij je de kans krijgt kennis te nemen van diverse landen en culturen van de wereld. Heb je nu al vragen? Mail ze naar: [email protected]

Datum: 15 februari 2020 om 19.30 in “de Zaal” Stramproy. Entree:€4,00
De organisatie ligt in handen van de Stichting Culturele Werkgroep Stramproy